Πέθανε στο Νυμφαίο ο Ανδρέας, ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου – κοινωνία – Το Βήμα Online.
Ηταν σύμβολο του «Αρκτούρου» καθώς βρισκόταν στο Καταφύγιο από το 1993

Support: Greek shepherd dog (Canis familiaris)
Greek shepherd dog (Hellenikos Poimenikos) has been bred for centuries, mainly for guarding livestock in the mountainous regions of our country. Its adaptation to the extreme conditions of mountain farming, over the centuries gave it the opportunity to develop certain characteristics that make it a valuable and irreplaceable guardian, and perfectly capable of coping with the attacks of large carnivores, such as bears and wolves. Today this Greek traditional dog breed is in danger of extinction.
Did you know that…
Greek shepherd in Greece
The decline of livestock farming and uncontrolled interbreeding with other dogs altered its distinctive characteristics and it has been estimated that currently, less than 3,000 pure Greek shepherd dogs have remained in the country. In an attempt to rescue it, ARCTUROS has been implementing the Greek Shepherd Dog Breeding Program since 1998.
Threats
The greater risk for the Greek shepherd is the practice of poisoned baits.
|
Support Arctouros
Brown bear (Ursus arctos) |
![]() The brown bear is the bear species with the wider population distribution worldwide. Until recently, the species distribution covered most of North America, including northern Mexico, Europe, Asia, Middle East and North Africa. However, today the brown bear lives only in northwestern North America, Europe and the largest part of northern Asia. Did you know that…
The brown bear in Greece The population of brown bears in Greece is estimated at 350-400 approximately. They live in two independent populations, who do not communicate geographically. The largest population lives in the area of Pindus mountain range and belongs to the population of the Dinaric Alps mountain chain. The second lives in the area of Rhodope mountain range and belongs to the population of the Rila mountain range in Bulgaria. In recent years there is consistent evidence of bear presence in the Olympus/Voras mountainous axis, and in central Greece up to the mountainous district of Nafpaktos, where the species had been absent for the past 70 years. Threats The two main threats to the brown bear in Greece are its intentional or accidental killing, as well as its habitat fragmentation and distinction. Apart from poaching, the species is threatened by the wide use of poisoned baits. The fragmentation and distinction of bear habitat in our country is primarily caused by human intervention (construction of major roads, e.g. Egnatia Motorway, illegal logging, forest fires, excessive construction of forest roads, construction of dams and wind turbines). Direct consequence of the road network density and increasing vehicles is the large number of traffic accidents involving bears. The fact that from 2003 onwards more than 30 bears have been killed in traffic accidents is indicative of the problem. |
________________________________________________________________
Ο Μίσα, δεν ξύπνησε… |
ΔΤ 02/04/2013
Και ενώ η Άνοιξη ήρθε για τα καλά, οι αρκούδες ξύπνησαν και κυκλοφορούν πάλι κανονικά στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας –μέχρι και ο Ανδρέας ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου- ο Μίσα δεν βγήκε ποτέ από τη φωλιά του.
Οι φροντιστές και οι βιολόγοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επιβλέπουν τη συνολική εικόνα του Καταφυγίου της Αρκούδας παρατήρησαν ότι ο Μίσα ήταν η τελευταία αρκούδα που δεν είχε ξυπνήσει σε όλο το Καταφύγιο.
Όταν απομονώθηκαν όλα τα ζώα για να μπορέσουν με όλα τα μέσα ασφαλείας να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ως τη φωλιά του Μίσα, εντόπισαν το άψυχο σώμα του ζώου.
Στο ζώο δεν εντοπίστηκε κάποιο τραύμα, ούτε συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Ο θάνατος επήλθε περίπου 20 ημέρες νωρίτερα.
Το ζώο απομακρύνθηκε από το Καταφύγιο και η ταφή του έγινε στους μη επισκέψιμους χώρους του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Αετό της Φλώρινας.
Ο Μίσα ήταν αρκούδα που γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε πολύ μικρή ηλικία, μαζί με τις 2 αδερφές του αρκούδες, τον καιρό των βομβαρδισμών του Βελιγραδίου.
Με την ευκαιρία του θανάτου του καθώς ο Μίσα γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.
Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αρμόδια Υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής για την μεταφορά των 2 αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής. (Συνημμένο θα βρείτε υπόμνημα προτάσεων που συνυπέγραψαν 4 περιβαλλοντικές οργανώσεις και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και κατατέθηκε το 2011 στο Δήμο Θεσσαλονίκης).
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει σε δύο διεθνή δίκτυα, το «ENDCAP» για τη λήξη της αιχμαλωσίας των άγριων ζώων και το «EARS» το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Καταφυγίων αιχμάλωτων άγριων ζώων για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των υφιστάμενων αιχμάλωτων άγριων ζώων.
Η είδηση του θανάτου του Μίσα λύπησε πολύ όλους εμάς στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του στο κοινό καθώς ήταν από τις πιο αγαπημένες και φιλικές αρκούδες για τους επισκέπτες του Καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας.
Η ιστορία του Μίσα
Ο Μίσα γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στον Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου.
Ο πόλεμος που ξέσπασε στη Γιουγκοσλαβία, το 1999 δημιούργησε μια σειρά από έντονα προβλήματα στη λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου -έλλειψη τροφών και κτηνιατρικού υλικού σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ζώων. Οι βομβαρδισμοί μέσα στο Βελιγράδι και η ισχυρή όχληση τρομοκράτησαν τα ζώα και άρχισαν να παρατηρούνται αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Μεγάλος ήταν και ο κίνδυνος να θανατωθούν τα ζώα προκειμένου να μην ελευθερωθούν σε περίπτωση βομβαρδισμού του ίδιου του Ζωολογικού Κήπου. Έτσι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποφάσισε να «υιοθετήσει» τις τρεις πιο νεαρές αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου και να τις μεταφέρει στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, από τις πρώτες κιόλας μέρες των βομβαρδισμών, στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων και των ορεινών διασυνοριακών περιοχών (Balkan Net).
Ο Μίσα όταν έφτασε στον Κτηνιατρικό Σταθμό ήταν τριών ετών. Δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, ήταν όμως φανερά ταλαιπωρημένος, πολύ αδύνατος και φοβισμένος.
Στα επόμενα χρόνια ο Μίσα έγινε ένας πολύ υγιής αρκούδος, με σκούρο καφέ χρώμα και κοντό και πυκνό τρίχωμα. Το σώμα του ήταν μακρύτερο από των άλλων αρκούδων και σχετικά πιο λεπτό και μυώδες. Το προσωπικό του Καταφυγίου τον αποκαλούσε «λουκάνικο» χαριτολογώντας.
Παρά το ότι ήταν δυνατός και γεροδεμένος δεν ήταν καθόλου επιθετικός και συμβίωνε για 13 χρόνια αρμονικά με όλους στους συγκατοίκους του.
Από τις 2 αδερφές του προτιμούσε την παρέα της Μπάρμπαρα που ήταν και πιο ζωηρή σε σχέση με τη Βέσνα. Πολύ αγαπημένη του ήταν και η Τασούλα.
Δεν ήταν καθόλου νωχελικός, αντίθετα έδειχνε να ασχολείται διαρκώς με κάτι: έκανε βόλτες στο χώρο του Καταφυγίου, έτρωγε κάτι, έψαχνε για καρπούς οξιάς, πλησίαζε το φράχτη κ.ά. Το φαγητό του άρεσε πολύ και ήθελε να το απολαμβάνει μόνος. Γι΄αυτό μετέφερε τα μήλα του έξω από τις ταΐστρες ώστε να αποφεύγει τις άλλες αρκούδες κατά τη διάρκεια του φαγητού.
Ο Μίσα ήταν πια κοινωνικός και πλησίαζε διαρκώς στην περίφραξη για να δει και να τον δουν οι επισκέπτες του Καταφυγίου.
Αν ζούσε θα ήταν 17 ετών.
|
- Dimitra’s lovely Murgos!
Παράλογο έγκλημα / Φώκια 2,5 μέτρων σκοτώθηκε με καραμπίνα έξω από τη Ρόδο
Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε την Τρίτη 6/12/2011
Newsroom ΔΟΛ
________________________________________________________________
Η Λούσι ζει στην Βρετανία και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά τη συμπλήρωση των 39ων γενεθλίων της! Σύμφωνα με την Daily Mail, η Λούσι γεννήθηκε στην οδό Τόμας στο Λιανέλι της Νότιας Ουαλίας.
Ή κάποιος γελάει εις βάρος μας κάτω από τα μουστάκια του ή αν είναι αλήθεια, η Λούσι γεννήθηκε το 1972 και αν ζούσε στην Ελλάδα θα είχε ζήσει το Πολυτεχνείο, έστω μέσα από το ραδιόφωνο. Ειδικοί στις γάτες λένε ότι η ηλικία της Λούσι αντιστοιχεί σε 172 ανθρώπινα χρόνια! Και δεδομένου ότι οι γάτες ζουν περίπου 15 χρόνια κατά μέσον όρο, σημαίνει ότι η Λούσι έχει φτάσει το διπλάσιο και συνεχίζει ακάθεκτη. Η Λούσι είναι πάντοτε σε τέλεια φυσική κατάσταση, είναι λίγο κουφή αλλά συνεχίζει να πιάνει ποντίκια στον κήπο. Ο 63χρονος ιδιοκτήτης της Μπιλ Τόμας, κληρονόμησε τη Λούσι όταν η νονά της γυναίκας του Μαρία Λιούις πέθανε το 1999. «Ξέραμε ότι είναι μεγάλη αλλά όχι τόσο μεγάλη» λένε οι ιδιοκτήτες της. Μια θεία τους τη θυμάται γατάκι να παίζει στο μαγαζί της παλιάς κυρίας της στις αρχές της δεκαετίας του 70. Σε μια επίσκεψή της στον κτηνίατρο επιβεβαιώθηκε ότι είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, αλλά ο γιατρός δεν μπορούσε να προσδιορίσει πόσο. Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ηλικία γάτας στον κόσμο ήταν αυτή της Κρέμ Παφ από το Τέξας των ΗΠΑ, η οποία έζησε για 38 χρόνια και τρεις ημέρες. Ένας εκπρόσωπος του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα καταχώριση για την πιο ηλικιωμένη γάτα στον κόσμο.
***********************************************************************************
Αδέσποτη ζωή
Η λειτουργία του ξεκίνησε όταν μεμονωμένοι φιλόζωοι, τον περασμένο Μάιο, έπρεπε να βοηθήσουν τον Μάνθο, ένα κουτάβι που βρέθηκε στα Μέγαρα με κάταγμα στην σπονδυλική στήλη. Από τότε η ομάδα υποστηρίζει τα ζώα εκείνα που δεν έχουν καμία ελπίδα να επιβιώσουν, δίνοντας τους την τελευταία ευκαιρία στη ζωή. Η Αδέσποτη Ζωή, είναι το επόμενο βήμα στο χώρο των φιλοζωικών δραστηριοτήτων όπως μας είπε η κα Ιρις Καλφοπούλου, μέλος του 9μελούς διοικητικού συμβουλίου, αφού είναι χωρισμένο και λειτουργεί τις ακόλουθες ομάδες: 1. Stray Life «Dogs»: Διάσωση, περίθαλψη, φιλοξενία και υιοθεσία αδέσποτων σκύλων. 2. Stray Life «Cats»: Διάσωση, περίθαλψη, φιλοξενία και υιοθεσία αδέσποτων γάτων. 3. Stray – Surgery: Περίθαλψη τραυματισμένων ζώων τα οποία έχουν ανάγκη χειρουργείων, φυσικής αποκατάστασης και φυσικά φιλοξενίας-υιοθεσίας. 4. Pitbull-Rescue.gr: Ασχολείται με τη φυλή των παρεξηγημένων πιτμπουλ που βρίσκονται αδέσποτα στους δρόμους, βοηθώντας τα να βρουν οικογένειες. 5. ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω: Εύρεση προσωρινής στέγης για τα αδέσποτα και προσπάθεια να ενεργοποιηθούν τόσο οι δήμοι όσο και οι πολίτες ώστε σε αγαστή συνεργασία να φροντίσουν στειρώσεις και φιλοξενίες αδέσποτων. 6. Fundraising & Events: Εξεύρεση χρηματικών πόρων-δωρεών και την οργάνωση εκδηλώσεων με στόχο την οικονομική ενίσχυση του σωματείου. 7. NeoSmyrnistas: Αναλαμβάνει αποτελεσματικά, όλα τα ζώα της περιοχής που υποφέρουν. 8.Αράχωβα: Έχει στόχο την μείωση των αδέσποτων που υποφέρουν στην περιοχή, καθώς το πρόβλημα που εντοπίζεται εκεί είναι μεγάλο. Την περίοδο των εορτών, υπάρχουν κουμπαράδες σε πολλά μέρη της πόλης για όποιον θέλει να βοηθήσει. Για το νέο χρόνο , αγοράζοντας το ημερολόγιο του Μάνθου για το 2011, βοηθάτε το Stray Life να συγκεντρώσει χρήματα για τους σκοπούς του. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα http://www.stray-life.gr και στο e-mail:products@stray-life.gr
♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Εφερε στον κόσμο δεκαεπτά κουταβάκια
Τη φροντίδα των 17 νεογέννητων κουταβιών ανέλαβε η ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας που τάιζε τα γεννητούρια τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα. | 21/12 |
Τη φροντίδα των 17 νεογέννητων κουταβιών ανέλαβε η ιδιοκτήτρια της Etana, Ramona Wegemann, που τάιζε τα γεννητούρια τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα καθώς η σκυλίτσα δεν είχε αρκετό γάλα για όλα τα «τέκνα» της.
«Όταν τελείωνα με το τάϊσμα του τελευταίου κουταβιού, το πρώτο ήταν πάλι πεινασμένο» διηγείται η κυρία Wegemann που ξενυχτούσε για χάρη τους.
«Δεν μπορούσα πραγματικά να κλείσω μάτι τις τρεις πρώτες εβδομάδες. Κοιμόμουν μόνο 15 με 20 λεπτά και αισθανόμουν πολύ εξαντλημένη» συνεχίζει.
Όταν μια σκυλίτσα γεννήσει τόσα πολλά κουτάβια συνήθως τέσσερα ή πέντε δεν καταφέρνουν να επιζήσουν, ωστόσο και τα δεκαεπτά γεννητούρια της Etana χαίρουν άκρας υγείας.
«Αυτό είναι απίστευτο και υπέροχο», δήλωσε η Wegemann.
Από τα δεκαεπτά σκυλάκια τα εννέα είναι αρσενικά και τα οκτώ θηλυκά ενώ όλα τους έλαβαν ονόματα από την Αφρική.
__________ . __________
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 Καταδικάστηκε γιατί δηλητηρίαζε γάτες…
Σε τέσσερεις μήνες φυλάκιση και 300 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Αριδαίας ένα ανθρωπόμορφο κτήνος που δηλητηρίαζε γάτες. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς ο δράστης καταγγέλθηκε, εντοπίστηκε και καταδικάστηκε για εγκλήματα ενάντια στα ζώα. Ο εισαγγελέας ήταν σαφής: «Τα ζώα προστατεύονται από τον νόμο».
Αυτό ας το σκεφτούν καλά οι επίδοξοι φονιάδες, την επόμενη φορά που θα αποφασίσουν να προβούν σε δολοφονίες ζώων. Το απαράδεκτο φαινόμενο της «φόλας», που το συναντάμε καθημερινά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι…
απομεινάρι μιας απαράδεκτης και ανήθικης πρακτικής εξόντωσης ζώων. Είναι άλλωστε γνωστός ο διασυρμός της Ελλάδας στο εξωτερικό, όσον αφορά την απαράδεκτη μεταχείριση των ζώων. Τα πολλά περιστατικά κακοποιήσεων ζώων κάνουν τον γύρο του κόσμου, και αυτό είναι βέβαιο, ότι έχει συνέπειες και στον τουρισμό μας.

‘Εφυγε’ η διάσημη σε όλο το κόσμο Σαν Παπιέ, αφήνοντας τρία κουταβάκια,την Πέτρα, τον Λούμπεν και τον Γίγαντα. Δύο μήνες μετά από μια δύσκολη γέννα με καισαρική, έφυγε τραγικά απότομα στα έξι της χρόνια (τοξίκωση του ήπατος, αιμόλυση και εγκεφαλική αιμορραγία).

Η Γλύκα είναι η μαμά της Σαν Παπιέ! Glyka is San Papie’s mum!

Horses in Sally’s next door neighbour’s field, Bristol England
Τα Χανιά σκέπτονται και δρουν
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των ζώων», σκέφτηκε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο για να ευαισθητοποίησει το κοινού προκειμένου να στειρώνει τα ζώα του! Με τη χορηγία της Νομαρχίας Χανίων, τύπωσε 1.000 αυτοκόλλητα που τα τοποθετεί στους κάδους των σκουπιδιών και έχουν ως κύριο μήνυμα το «Μην τα Πετάς. Στείρωσέ τα.». Με αυτή τους την κίνηση, όπως μας είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μπομπολάκη, θέλουν να εξαφανίσουν το απαράδεκτο φαινόμενο της «εγκατάλειψης» των κουταβιών στους κάδους σκουπιδιών.
Στην Κρήτη, και ιδιαίτερα στον νομό Χανίων, όπου και η έδρα του Συλλόγου, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων αλλά και οι κακοποιήσεις τους. Από στατιστικά στοιχεία του Συλλόγου μόνο μέσα στο 2010 έχουν καταγραφεί πάνω από 1000 βαριές κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις και δολοφονίες κυρίως αδέσποτων ζώων. Ο δε αριθμός των αδέσποτων ζώων, υπολογίζεται περίπου στα 4000, λόγω της συνεχόμενης εγκατάλειψής τους και μη ελέγχου της αναπαραγωγής τους. Κύριοι στόχοι του Συλλόγου είναι, ο αγώνας για μια διαφορετική φιλοζωία, με προοπτική βελτίωσης και μακροπρόθεσμα επίλυσης του προβλήματος και όχι στατική, με την έννοια μόνο της περίθαλψης και στείρωσης αδέσποτων ζώωνν. Γι’ αυτό και ο κύριος όγκος της δουλειάς του, αφορά στην εκπαίδευση, μαθητών και πολιτών, στην ανάδειξη του θέματος των κακοποιήσεων και μέσω αυτής στον περιορισμό τους, στην ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη των υπευθύνων, στην δραστηριοποίηση της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων της.
Μέχρι τώρα, από τον Φλεβάρη του 2010, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων ενημέρωσε 1.800 μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέσα από παρουσιάσεις σε σχολεία, και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Επιπρόσθετα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων, ξεκινάει το καλοκαίρι ενημερωτική εκστρατεία στα χωριά του νομού από κοινού, για ενημέρωση των κτηνοτρόφων σχετικά με τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους απέναντι στους ποιμενικούς σκύλους τους, η εικόνα των οποίων αποτελεί πληγή για τη χώρα μας. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το chaniapets@yahoo.gr

Catherine with her lovely dog, Rouby, on Alexandra Square, Castella, Piraeus.
Το σωματείο Stray.gr διακόπτει το έργο περίθαλψης νέων αδέσποτων ζώων |
Μετά από 8 χρόνια ενεργής δράσης, έχοντας εξασφαλίσει σωστές οικογένειες σε περισσότερα από 1.500 αδέσποτα ζώα, έχοντας περιθάλψει περί τα 500 άρρωστα και περί τα 110 βαριά χτυπημένα ζώα, το σωματείο περίθαλψης και προστασίας αδέσποτων ζώων Stray.gr βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στη δεινή θέση να αναστείλει την παροχή βοήθειας σε αδέσποτα ζώα, μια και αδυνατεί να αναλάβει νέα περιστατικά, αλλά και να καλύψει οικονομικά όσα έχει ήδη αναλάβει.
Το σωματείο έφθασε στις συνθήκες αυτές κυρίως λόγω των 2 πρόσφατων περιστατικών των παράνομων εκτροφείων, όπου κλήθηκε να διασώσει από άθλιες συνθήκες και να αναλάβει μεγάλο αριθμό ζώων (Δερβενοχώρια 30 ζώα και Αλεποχώρι 58), χωρίς την παραμικρή πρακτική και οικονομική βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές και μόνη συμπαράσταση αυτή των μελών και φίλων του. Δεδομένου ότι το σωματείο είχε ήδη ζώα υπό την προστασία του, η φιλοξενία των περισσότερων έγινε σε ιδιωτικές πανσιόν. Λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ζώων στα άνω εκτροφεία, απαιτήθηκε να γίνουν εξετάσεις σε όλα τα ζώα και, όπως προέκυψε από αυτές, θεραπείες στην πλειοψηφία τους. Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του Αλεποχωρίου δε, το σωματείο δεν έχει νομικά τη δυνατότητα να δώσει τα ζώα αυτά για υιοθεσία, με αποτέλεσμα να έχει κυριολεκτικά μέχρι σήμερα εγκλωβιστεί, με μηνιαία έξοδα φιλοξενίας που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εξόδων.
Παρά το ότι δεν μετανιώνουμε ούτε στιγμή σαν εθελοντές για τη διάσωση των ζώων αυτών, είναι σήμερα φανερό ότι τέτοιες δράσεις είναι αδύνατον να υποστηριχθούν από ένα μόνο φιλοζωϊκό σωματείο εθελοντών, δεδομένης της ελληνικής πραγματικότητας και της έλλειψης κάθε μέριμνας εκ μέρους της πολιτείας.
Το σωματείο απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε όλους τους φίλους του και στο σύνολο της ζωοφιλικής κοινότητας, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την συνέχιση της φιλοξενίας των ζώων. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
- Οικονομική ενίσχυση στο λογαριασμό του Σωματείου περίθαλψης αδέσποτων ζώων Stray.gr ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, IBAN: GR9001100590000005929600954

One of a pair of foxes that live behind Michael and Dia’s house next to the pub. Portsmouth, England.

This is the result of putting bird feeders in the garden. Pretty. Janet and Steve’s garden, Pucklechurch, Bristol, England.

Η Ήρα μεγάλωσε, και με τη συνεργασία ενός ωραίου αρσενικού Rottweiler, έφερε στον κόσμο δέκα (10)! πανέμορφα καυταβάκια (puppies). Δυστυχώς ένα δεν τα κατάφερε.
Ελευθεροτυπία
Φόλες: Οδηγίες αντιμετώπισης
Εκατοντάδες σκύλοι και γάτες χάνουν τη ζωή τους άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα, επειδή κάποιοι «συνάνθρωποί μας» θεωρούν ότι τους ενοχλούν και αποφασίζουν να σκορπίσουν το θάνατο, μοιράζοντας φόλες. Ο όρος «φόλα» αναφέρεται σε ένα σύνολο μεθόδων και τοξικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων. Οι φόλες συνήθως τοποθετούνται κατά τη
διάρκεια της νύχτας, μέσα σε κομμάτια φαγητού που θα θελήσουν να φάνε τα ζώα. Πολλές φορές βέβαια οι δράστες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν απίστευτα ισχυρά δηλητήρια τα οποία σκορπίζουν γύρω από δέντρα ή σε γωνίες σπιτιών και αρκεί μια μικρή επαφή με το ζώο για να το βλάψουν. Αν το κατοικίδιο σας ή κάποιος αδέσποτος φίλος σας φάει φόλα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει είναι: Έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα
στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή (απομορφίνη, αλάτι, μουστάρδα, μαγειρική σόδα) προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο. Σύμφωνα με την κτηνίατρο κα Ράνια Μιχαήλ, όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί αν περάσουν 4 ώρες από τη στιγμή που το ζώο φάει τη φόλα και δεν έχει προκληθεί εμετός, τότε το δηληήριο θα απορροφηθεί από το αίμα. Μόλις το ζώο κάνει εμετό, αμέσως πρέπει να γίνει μια ένεση ατροπίνης (0,2 mm στο κιλό ζώου), την οποία κάθε φιλόζωος ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να έχει προκαταβολικά στο σπίτι του για την άμεση αντιμετώπιση της φόλας. Όσο πιο γρήγορα μεταφέρετε το ζώο στον κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής του. Αφού κάνετε ότι μπορείτε για να σώσετε το ζώο, κάντε
άμεση καταγγελία μαζί με κάποιον άλλο μάρτυρα, στην αστυνομία και να επιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Ακόμα αναφέρετε το γεγονός και στον τοπικό Δήμο και πιέστε τους να λάβουν μέτρα.
Σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 η οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 1.500 ευρώ ή και ποινή εξάμηνης φυλάκισης.